http://www.bulanislamkelestarian.blogspot.com/

assalamualaikum..

hebahan ! hebahan !

🙂

insyaAllah, sepanjang 28 Feb – 20 Mac 2010 ini, dengan kerjasama Persatuan Mahasiswa Islam, USM akan adakan satu bulan yg merangkumi pelbagai agenda dan aktiviti yang manfaat dan semestinya menyeronokkan!

yeahh, come and lets j0in !!!

untuk tentatif penuh BIK, sila ke laman sesawang BIK yer

😀

jom semua!! daftarlah penyertaan masing2 untuk sertai Open Day, Interfaith Dialogue, smart solat, konvensyen, konsert, wayang kulit, dan ramai2 kita tengok teater!

eksklusif teater nih sebab dengan kerjasama rentak madini, pelakon2 nya terdiri drpd ahli2 PMIUSM 🙂

____________________________________________________________________________________________________

oh, ya ! as tuan moderator ada memegang sedikit amanah dalam menjayakan BIK, dia ingin mengajak adik2 fasi semua juga sahabat2 sekalian sertai dan memeriahkan OPEN DAY..

open day atau hari terbuka BIK ialah hari yg plg banyak aktiviti 🙂

di sebelah pagi , ada perasmian BIK dan buku,ada larian merentas kampus, sukaneka n  futsal…

di sebelah petang, ada treasure hunt, indoor games n permainan tradisional…

di sebelah malam, ada malam intelek siswi lestari, merangkumi nasyid, pertunjukan fesyen muslimah, cabutan bertuan n etc…

jom daftar ramai2.. pendaftaran terbuka sehingga 24 / 2 / 2010 …


assalamualaikum..

lamanya tuan moderat0r xbuat apa2 di blog fasi ni. daku minta maaf ye. bukan sengaja nak membiarkan blog ini ‘berhabuk’. apatah lagi membiarkan ia sepi begitu sahaja. xpewlah, nti tuan moderat0r usahakan sesuatu utk jadikan blog ini menarik.. 😉

okeyh.. ahad ni masuklah kita pelajar-pelajar USM khususnya ke minggu ulangkaji a.k.a STUDY WEEK. peperiksaan / paper  pertama utk tuan m0derat0r sendiri bermula pada 2/11 . *xlama dah tu. hehe* =P

semua masing2 sudah sedia maklum. seminggu study week nih sebenarnya sudah memasuki peringkat pecutan. dah last minute juga kott rasanya. just be smart n keep being hardw0rking. dun ever give up ;D

bagi sesiapa yg merasakan sesuatu ‘kehilangan’ diri, cuba2 lah mencari persekitaran baru. cari sesuatu yg segar. banyak2 kan mengingatiNya.

(^_^)

ALL THE BEST IN FINAL EXAM



assalamualaikum…

Alhamdulillah, LKA menerima ahli fasilitator yang baru setelah perjumpaan pertamanya selang beberapa minggu yang lalu. Nampaknya penyertaan yang menggalakkan dari kalangan mahasiswa kita untuk mereka sama-sama membimbing ummah .

(^_^)

Dan ada ahli yang baru diserap ke bahagian MT unit fasilitator setelah barisan-barisan MT sidang sebelum ini memangku tugas.

(rujuk ‘post’ pertama)

J0m, kenali organisasi tertinggi unit fasilitator ini…

KETUA FASILITATOR
:: MOHD. NAIM BIN BASIR ::
:: TAHUN DUA SAINS KEMASYARAKATAN [ EKONOMI ] ::


PENOLONG KETUA FASILITATOR
:: NURUL AMAL BT SHAIK MOHD.RODHI ::
:: TAHUN DUA SAINS BIOLOGI [ MIKROBIOLOGI ] ::


SETIAUSAHA I FASILITATOR
:: NOR AZILA BT MOHD.HUSSAIN ::
:: TAHUN DUA SAINS BIOLOGI [ ZOOLOGI]  ::

SETIAUSAHA II FASILITATOR
:: MOHD. ISWANDI BIN ISHAK ::
:: TAHUN SATU [ TEKNOLOGI MAKANAN ] ::

BENDAHARI FASILITATOR
:: RASHIDAH BINTI RAMLI ::
:: TAHUN DUA SAINS BIOLOGI [ MIKROBIOLOGI ] ::

TUGAS-TUGAS KHAS FASILITATOR
:: SAFIYAH BINTI SAZARI ::
:: TAHUN DUA SAINS BIOLOGI [ BOTANI ] ::

Kerjasama yang padu menambah mutu { eh, pinjam sat moto jata negara 🙂 } amat dihargai dan
semoga unit fasilitator menjadi satu unit yang kuat dalam memperjuang tanggungjawab membimbing ummah.

Assalamualaikum..

Selamat menjengah ke fasa kedua bulan ramadhan ini..

Cepat masa berlalu… dalam masa 4 hari nanti ni, fasa terakhir ramadhan bakal menjelma.. marilah banyak2 kan amalan.. m0ga dipertemukan dengan malam lailatulqadar..

Ouhh, nak memberitahu sedikit ‘update’ tentang unit fasi ini..

Beberapa ‘meeting’ MT telah berlangsung dalam beberapa minggu yang lepas.. dan organisasi unit fasi telah pun dir0mbak.. tidaklah mendadak.. kecil sahaja perubahan yg dibuat..

Ah, ada lagi.. selain MT fasi, unit fasi juga bersetuju mengadakan satu pertemuan mingguan bersama ahli-ahli unit fasi untuk selanggara segala maklumat yg baru (kalau ada) mahupun apa-apa cadangan…

‘ FASI a DAY’

Hari: SETIAP JUMAAT

(SEBULAN DUA KALI)

Masa : PETANG

Tempat : kelas KAFA (PUSAT ISLAM)

Dan yang terakhir mungkin untuk kali ini ialah program terdekat unit fasi..

insyaAllah, akan diadakan FTC a.k.a facilitator training course…

assalamualaikum..


“Sesiapa yang menghidupkan malam ramadhan dengan penuh keimanan dan mengharapkan ganjaran dari Allah diampunkan dosa-dosanya yang lalu.
(Al-Bukhari)”


Es0k bermulanya 1 Ramadan 1430 H dan beribadat puasa lah bagi semua umat Islam khususnya di Malaysia..

Sepanjang bulan yang penuh barakah ini, j0m kita ramai2 membanyakkan amalan..
inilah bulan dan masa terbaik kita untuk menjadi umat Islam yang lebih baik dan yang terbaik .

Selamat berpuasa dan salam Ramadan !

Ramadan Al-Mubarak

Smile Big Smile Wink


assalamualaikum..

huh, agenda ? what agenda? sounds like creepy big secret.. (0_O)

haha, n0pe, i dun think it is big, or secret..

it juz the blur image of  plan in order to built this blog..

myself as moderator find this kind of p0wer (t0 build this blog) is quite difficult.. as i’m beginner blogger..

eventhough i’m beginner, but i have such a big plan as what we kn0w it as agenda.. wawawa ~ *agenda laa sangat 😛 *

but for real, this difficulty is g00d f0r me.. i can learn wider about internet world.. :->

ah, the ‘agenda’ will be alive if and only if i g0t the majority voice from all  fasi.. not single one is missing..

hehehe… anyh0w, everyone need t0 stay tune !

hah ! tgah buat apa tu?

*aiyarrk, sounds like so hiperbola of surprise.. :-?*



assalamualaikum to all visitors .. Big Smile

setelah ‘post’ yang lepas memperkenalkan apakah dan siapakah FASILITATORUMMAH, pastinya banyak kemusykilan yg timbul, bukan?
maaf di atas semua kesulitan yang timbul..

*eh, jap2.. asal salam English, entry Melayu? xpelah, kadang2 moderat0r ni berada dalam kecelaruan minda sekejap..huu~*

Previously, the most basic concept on intr0ducing fasilitatorummah was built something in myself t0 generate what we call ‘AGENDA’.. Wink
But bef0re going it in advanced, i should d0 this 1st.. intr0ducing AJK Fasilitator @ someone wh0 admitted t0 pursue the trust on making fasilitatorummah functional.. yeah, everyone’s cann0t understand it? haha neverminds.. in a short while, i think most of the questionnaire flying in our minds will be answered.. *i hope..uuu~*

ah, i think there’s a slightly difficulties t0 intr0duce our AJK’s.. here the list of the difficulties ..

  1. i don’t have their pics ! oh, sorry guys.. now, all you need is t0 give me the very best pics of yourself .. this statement is dedicated to all AJK’s.. please alert.. hihi
  2. i’m not familiar with this platf0rm of blog.. sorry… there a lot of clickers i need to discover.. haha every’s click and link have purp0se which modeling the great blog.. hahaha trust me Surprise..
  3. ha, the major contributor t0 maintaining the blogs function, our mr.internet connecti0ns ! yeahh, WiFi LAN pr0vided is a free and all free stuff’s doesn’t satisfied everyb0dy’s t0 its max desire.. huhu
    so, if there’s a mess up on locating any pics or if there’s no any pics, its going to be our mr.internet fault Hurmph..

anyh0w, roughly, i’ll intr0duce our AJK’s of FASILITATORUMMAH.. here we goes..

ketua unit fasilitaor : amal (bio school)
pen. ketua unit fasi : zati (pharmacy school)
setiausaha : azila (bio school)
bendahari : rashidah (bio school)
tugas-tugas khas : safiyah (bio school)

subunit fasi (kertas kerja)
– amal
– rashidah
– radin nurafiqah
– raja umir yasha
– zati
– ain nabilah

subunit fasi (pembinaan modul)
– norhayati
– mazurrah
– azila

subunit fasi (pembinaan blog)
– will be known as moderator Shades

antara AJK fasi yg ada gambarnya...

ok.. now we comes to the last drop ink for blogging.. hihi
more outcomes appear after this..
keep updates..
thanks
Big Smile